Alanurmon kyläyhdistys Alanurmo
   

ALANURMON VIRE RY


Alanurmon Viren johtokunta vuodelle 2017.

Yliselä Heikki Puheenjohtaja
Ylivinkka Keijo Sihteeri/Rahastonhoitaja
Kontola Jussi
Kontola Marko
Nyrhilä Jukka
Sippola Juha
Perälä Antti

Yliselä Jan Markus
Kiviniemi Olli
Kerttula Juho

Jos on jotain ehdotuksia tai kysymyksia Viren toiminnasta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen vire(a)alanurmo.net


Viren salivuorot Alanurmon koululta kaudelle 2018-2019

Vire on varannut Alanurmon koululta useamman vuoron tälle kaudelle.
Salivuoroilla ei ole ohjattua toimintaa, joten vuoroille osallistuvat lapset ovat vanhempien vastuulla.

Perjantai
19.30 - 21.00
Erilaisia pallopelejä kaikenikäisille: Koripalloa, salibandya yms.
Sunnuntai
18.30 - 20.00
Lentopalloa aikuisille


Viren jäsemaksu vuodelle 2018

Viren jäsenmaksu vuodelle 2018 on taas ajankohtainen. Jäsenmaksun 10 € voi maksaa tilille FI30 4747 1020 070874.

Kiitos kannatuksesta.


Viren historiaa ja nykypäivää

Seura syntyy

Alanurmon Viren toiminta lähti käyntiin vuonna 1958. Suurimpana syynä seuran perustamiseen oli se että kylälle haluttiin toimintaa ja varsinkin urheilutoimintaa. Ensimmäinen ehdotus tällaisen toiminnan aloittamisesta tuli Urho Ulvilalta, joka pyysi kylän miehiä ideoimaan asiaa Alanurmon koululle. Johtuen mm. sodanjälkeisestä ajasta ei omaa seuraa vielä kuitenkaan saatu. Ajatus jäi silti mieliin kytemään ja noin vuosi eteenpäin alkoikin tapahtua. Vilho Sippola pyysi Sonnikilpailujen jälkeen miehiä juttelemaan urheilusta. Tällä kertaa ajatus omasta urheiluseurasta ottikin tuulta purjeisiinsa ja tältä pohjalta järjestettiin hiihtokilpailut, joille annettiin nimeksi Sonnihiihdot. Tämä toimi lopullisena kimmokkeena oman urheiluseuran perustamiselle. Monta mutkaa oli kuitenkin vielä matkassa, paperisotaa ja anomuksia. Seuraa perustettiin useaan eri otteeseen ja vasta viimeisellä kerralla syntyi Alanurmon Vire.

Oman kenttä Kaaranmännikköön

Kun oli saatu perustettua oma seura niin oli luontevaa että saataisiin myös oma urheilukenttä. Tähän tarkoitukseen yritettiin ostaa maata seurakunnalta useaankin eri otteeseen, mutta kauppoja ei syntynyt.  Kentän paikkaa metsästettiin pari vuotta, kunnes Jussi Kaaran perikunta myi puolella miljoonalla sen ajan markalla tarkoitukseen sopivan maa-alueen Kaaranmänniköstä.

Kentän rakentaminen ei ollut ihan pikku juttu. Alueelta oli ensin raivattava metsä kantoineen pois. Siinä riittikin töitä, sillä paikalta löytyi jopa 700 kantoa. Nämä kannot puolestaan huutokaupattiin varojen puutteessa. Rahaa saatiin lisäksi veikkausvaroista 300 000 ja kunnalta 200 000 markkaa. Loput kolmen miljoonan markkaa kustannusarviosta saatiin katettua järjestämällä erilaisia tilaisuuksia. Virestä on sanottu, ettei se anna joulunakaan rauhaa. Tämä taas johtuu siitä, että seura on järjestänyt myös joulupukkipalveluita kassansa kartuttamiseksi. Viren periaate onkin ollut, että pankissa rahaa mutta ei velkaa.

Toimintaa ja henkilöitä

Alanurmon Viren toiminta on ollut aina hyvin aktiivista eikä urheilun vetämisessä ole koskaan olut vaikeuksia. Urheilu on ollut aina alanurmolaisia vahvasti yhdistänyt tekijä. Talvella on järjestetty hiihtokilpailuja ja kesäisin yleisurheilua ja maastojuoksua sekä pesä- ja jalkapalloilua.

Viren toiminnassa keskeisiä henkilöitä ovat olleet Juho Leppilahti, joka oli alussa toistakymmentä vuotta seuran puheenjohtajana, ja Urho Ulvila joka hoiti vaikeimman ajan raha-asiat. Muina aikaisempina puheenjohtajna ovat toimineet Markku Mäenpää, Heikki Hakola ja Jussi Setälä. Aiempina sihteerinä Urho Ulvilan lisäksi ovat olleet Väinö Salomäki, Martti Perämäki, Martti ja Arvo Kortesoja ja Heikki Klemettilä.

Hiihtokilpailuja talvisin ...

Alanurmon Viren hiihtokilpailuja on pidetty Koulun ja Kaaran maastossa. Onpa Ruhan metsästysseuran hiihtomajallakin pidetty Alanurmon hiihtokilpailuja. Hiihtokilpailut olivat aluksi "sonnikisat" ja saivat alkunsa v. 1958, eli samana vuonna kuin pidettiin Lahden kisat. Viren hiihtokisoissa on aina suuren urheilujuhlan tuntua!

... ja kesäkisat kesällä

Niinikään Alanurmon Viren kesäkisoilla on monivuotinen perinne. Kesäkisat on pidetty Kaaran kentällä, jonne ne vetävätkin runsaasti väkeä.

 

Tämän lyhyen historiikin lähdeaineistona on käytetty Lapuan Sanomissa 21. 7. 1983 ilmestynyttä artikkelia "Vire vasta neljännespaalulla", jossa Juho Leppilahti kertoi Viren historiasta.

Lisää urheilukuvia