Alanurmon kyläyhdistys Alanurmo
   

Kotokontu Alanurmo

Rajat

Lapuan Alanurmon kylä levittäytyy alaville maille Nurmonjoen molemmin puolin alkaen Lapuan keskustan tuntumasta Lapuan- ja Nurmonjoen liittymäkohdan eteläpuolelta. Kylä jatkuu noin kuusi kilometriä etelään päin ulottuen hieman Kaaranmännikön leirikeskuksen eteläpuolelle. Alanurmon länsiraja kulkee Simpsiön vuoren itäreunoja myötäillen, jossa ovat kylän läntisimmät asujaimistot. Itärajana voidaan pitää Nurmonjoen itäpuolella kulkevaa pohjoinen – etelä suuntaista rautatietä.

Kylän rajojen määrittely vaihtelee hieman riippuen käyttötarkoituksesta. Koulupiirin rajat ovat erilaiset kuin esimerkiksi äänestysalueen. Kartassa on rajat siten kuin ne on määritelty kaupungin kaavoituksessa. Klikkaa karttaa nähdäksesi sen isona.

Kaupungin ja yksityisten omistamia tontteja löytyy: karttatiimi.lapua.fi


Toimintaa

Alanurmossa toimii oma uusi kyläkoulu joka on valmistunut vuonna 2013. Vanha kyläkoulu pääsi kuinnioittavaan 100 vuoden ikään ennen kuin uusi koulu rakennettiin. Alanurmoon rakennettiin myös aivan uusi päiväkoti. Päiväkoti parantaa alanurmolaisten palveluja huomattavasti. Alanurmossa sijaitsee Lapuan Tuomiokirkkoseurakunnan Kaaranmännikön leirikeskus, jossa pidetään valtaosa lapualaisista rippikoululeireistä joka kesä. Tämä ”Kaara” onkin jo muodostunut lapualaiseksi käsitteeksi vuosikymmenien ajalta.

Leirikeskus on pääosin nuorisotyön käytössä, jonkin verran siellä pidetään myös diakoniatyön leirejä. Leirikeskus on myös seurakunnan toimitilana sillä suunnalla asuville seurakuntalaisille. Kaarassa kokoontuu päiväkerho, lastenkerho sekä satunnaisemmin muitakin ryhmiä. Käyttö on vilkkainta kesällä, talvella on hiljaisempaa, vaikka se on täysin myös talvikäytössä oleva paikka.