Alanurmon kyläyhdistys Alanurmo
   

ALANURMON JA RUHAN YHTEINEN KYLÄKIRJA ON VALMIS

Ruha-Alanurmo kyläkirja - Viiden väylän varrella

Alanurmon ja Ruhan tämän päivän elämä ja historia on nyt tallennettu yksiin kansiin. Viiden väylän varrella -niminen kyläkirja kuvaa elävästi kylien kehittymistä sekä Alanurmossa että Ruhassa, kertoo kylien varhaishistoriasta ja kuvaa ihmisten arkista eloa aina 1800-luvulta nykypäivään. Kirja ei siis ole ainoastaan historiikki, vaan kuvaa sekä nykypäivää että menneisyyttä: Miten ihmiset nyt elävät kylissä? Miten elämä kylissä on muuttunut?

Iso kirjaprojekti käynnistyi jo vuonna 2009, kun alueella oli selkeästi kiinnostusta nykypäivän ja historian tallentamiseen. Kyläkirjaa tehtiin 4,5 vuotta ja sen julkistamis- ja kotiseutujuhla pidettiin 29.06.2014 Alanurmon koululla.

Kyläkirjaa varten haastateltiin kymmeniä ihmisiäRuha-Alanurmon kyläkirjan toimikunta

Kirjan 10 hengen toimituskuntaan kuuluivat: Seppo J. Ojala, Erkki Peräsalo, Juhani Heinola, Ritva Sulkava, Antti Aarnio, Antti Kaartinen, Mauno Kaartinen, Markku Muilu ja Tapani Muilu sekä Martti Perämäki. Kyläkirjan vastaavana toimittajana oli Lapuan Sanomien entinen päätoimittaja Juhani Heinola.

Erittäin suuri apu kirjan tekemisessä on ollut useat kymmenet avustajat, joilta on saatu valokuvia ja muuta aineistoa. Kirjaan on saatu myös vanhojen talojen kuvia, kuten Rosendahl (Huhta), Tervasmäki, Yliselä, Yli-Kortesoja, Logren ja Marttala. Kyläkirjaa varten myös kierrettiin talosta taloon ja tehtiin useita haastatteluita.

Kyläkirja on saanut paljon julkisuutta

Kirjan valmistuminen on näkynyt mediassa. Tässä tärkeimmät linkit juttuihin:

Yle uutiset Pohjanmaa 24.06.2014: Kyläkirja kokoaa menneet ajat yksiin kansiin
Lapuan Sanomat 26.06.2014: Nyt on tullut kiitoksen aika
Lapuan Sanomat 03.07.2014: Kotiseutujuhlassa koululla juhlittiin kesää ja kirjaa

Täältä voit ostaa kirjan

Ruha-Alanurmon -kyläkirjan myynti on siirtynyt kirjatoimikunnalta Alanurmon kyläyhdistykselle. Kyläkirjoja on vielä saatavilla 50 € hintaan.

Alanurmossa kirjaa myy Antti Kaartinen:

Antti Kaartinen
Alanurmontie 280
0500-363930
kaartinen.antti(at)gmail.com
(korvaa (at) @-merkillä sähköpostia lähettäessä)


Sivun alkuun