Alanurmon kyläyhdistys Alanurmo
   

VUODEN 2016 TAPAHTUMAT


Kyläyhdistyksen perinteinen joulutapahtuma keräsi innokkaita lapsia ja aikuisia

Alanurmon kyläyhdistys järjesti joulutapahtuman Alanurmon koululla lauantaina 3.12. Taphtumaan osallistui lapsia ja aikuisia, jotka pääsivät askartelemaan joulukortteja sekä leipomaan pipareita. Pipareiden paiston jälkeen lapset saivat myös koristella piparit oman mielensä mukaan.

Tapahtuma oli onnistunut ja kyläyhdistys kiittää kaikkia paikalla olleita.

Tässä muutamia kuvia tapahtumasta:
Kuvat: Kalervo Kuikka
Kyläyhdistyksen onkikilpailut keräsi hyvin osallistujia jokirannassa

Kyläyhdistyksen onkikilpailut järjestettiin jokirannassa torstaina 25.8.2016. Kilpailu päästiin järjestämään hyvässä säässä ja osallistujia riitti runsaasti. Tällä kertaa myynnissä oli makkaran ja kahvin lisäksi myös muurinpohjalettuja, jotka menivät hyvin kaupaksi innokkaille kalastajille.

Täältä löydät onkikilpailun tulokset.


Luonnonkasvien käyttö ruoanlaitossa tilaisuus oli sunnuntaina 23.5 Alanurmon koululla

Alanurmon kyläyhdistys järjesti tapahtuman koululla, jossa tutustuttiin Maria Kylmäluoman ja Henna Pajulan johdolla luonnonkasviin ja kuinka niitä voi käyttää ruoanlaitossa. Osallistujia ei tapahtumaan kovinkaan paljoa tullut, mutta kaikki pääsivät hyvin tutustumaan erilaisiin luonnonkasveihin.

Kahvittelun jälkeen siirryimme jokirantaan tutustumaan kasveihin ja kerämään erilaisia kasveja myöhempää käyttöä varten. Osa pääsi myös heti maistelemaan niitä kasveja joita voi suoraan luonnosta maistella. Lopuksi keräsimme nokkosta, voikukannuppuja, voikukan lehtiä sekä maitohorsmaa. Nämä kerättyämme siirryimme takaisin koululle tekemään näistä ruokaa.

Henna Pajulan avustuksella pääsimme maistelemaan friteerattua nokkosta, paistettuja voikukannuppuja sekä paistettua maitohorsmaa. Salaattiin laitoimme voikukan lehtiä, poimulehtiä ja ketunleipää. Parhaimpana tietenkin oli nokkoslätyt, jotka nautimme kermavaahdon ja hillon kera.

Tapahtuma oli onnistunut ja kaikki pääsivät maistelemaan erilaisia luonnosta kerättyjä kasveja ja näkivät kuinka niitä voi käyttää ruoanlaitossa. Erityinen kiitos Marialle ja Hennalle esittelyistä ja kokkauksista.

Tässä pari kuvaa tapahtumasta.
Kuvat: Kalervo Kuikka


Alannurmon kyläyhdistyksen pääsiäiskokko keräsi jälleen runsaasti yleisöä

Jo perinteiseksi muodostunut Alanurmon pääsiäiskokko keräsi runsaasti yleisöä pääsiäislauantaina Tervasmäentielle. Kokko oli varmaankin pohjanmaan suurin ja näyttävin. Runsas lukuinen yleisö nauttivat makkarasta ja mehusta sekä komeasta kokosta.
Tässä muutamia kuvia kokolta.


Kuvat: Kalervo Kuikka ja Juho KerttulaSivun alkuun